Uvod u drugu sezonu “Sluškinjine priče” – “SLUŠKINJINA PRIČA I OSTALE STORIJE O DRUGOTNIMA”

25. 4. očekuje nas druga sezona „Sluškinjine priče“. Sjajna serija po romanu Margaret Atwood osvojila je i publiku i kritiku, a distopijski svijet u kojem se odvija radnja funkcionirao je kao glasno i poželjno upozorenje kamo nas ekstremi, ako im se dozvoli, mogu odvesti. Opširniji tekst o „Sluškinjinoj priči“ možete pročitati OVDJE, a ako želite uvod u nadolazeću drugu sezonu „Sluškinjine priče“ možete posjetiti knjižnicu Gajnice 23. 4. 2018. gdje će se u sklopu Noći knjige održati prigodni program pod nazivom „Sluškinjina priča i ostale storije o drugotnima“.

Image result for handmaid's tale season 2

Program počinje u 19 i 30 predstavljanjem „Sluškinjina priča: od romana do ekrana“ koje će održati doktorandica književnosti studija književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Dunja Plazonja. Noć knjige se nastavlja u 20 i 30 temom „Od Supruge do sluškinje“ o kojoj govori Željka Jelavić, suosnivačica Centra za ženske studije u Zegrebu, a sve skupa zaokružit će se koncertom grupe Elemental koji je, u skladu s temom, nazvan „Svijet po mojoj mjeri“.


Sasvim slučajno, a prigodno, događaj u knjižnici Gajnice uvodi nas u drugu sezonu „Sluškinjine priče“ dozvoljavajući nam da kroz interdisciplinarni pristup doživimo širi kontekst. Ako Vas je zanimalo je li „Sluškinjina priča“ zaista toliko aktualna, koliko je popularna ovo je događaj koji ne smijete propustiti.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.