Je li “eksperimantalni HD” u 2018. godini podcjenjivanje gledatelja koji plaćaju pretplatu?

Vjerojatno ste čuli kako je HRT predstavio projekt praćenja Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. To samo po sebi i ne bi bila neka velika vijest da nema sljedećeg:

„Hrvatska radiotelevizija (HRT) svojim je slušateljima, gledateljima, čitateljima te poslovnim partnerima, oglašivačima i novinarima danas predstavila projekt praćenja ovogodišnjega Svjetskoga nogometnog prvenstva iz Rusije koje će ekskluzivno prenositi od 14. lipnja do 15. srpnja na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2).

Riječ je o ukupno 64 utakmice koje će biti moguće pratiti i na posebnome eksperimentalnom programu u visokoj razlučivosti (eng. high definition – HD), koji će nositi oznaku HRT 2 HD, te na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2). Za sve koji neće biti uz radijske ili televizijske prijamnike, novost je od ove godine da će sve susrete i posebne emisije moći pratiti i u pokretu, odnosno putem svojih mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću sve popularnije multimedijske usluge HRTi. Svjetsko nogometno prvenstvo iz Rusije opširno će se pratiti i na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije hrt.hr te na podstranicama sport.hrt.hr.“ (izvor: hrt.hr)

Slikovni rezultat za hrt hd

Nije mi jasno kako javnu televiziju nije sramota postaviti ovakvu vijest na službene stranice. Ne bi čovjek rekao da je već 2018. kad gleda njihovu objavu. Ako malo bolje pogledate primijetit ćete da je za nacionalnu javnu televiziju HD (za koji su nas počastili i engleskim objašnjenjem) – eksperimentalan. Ne bi to bio toliki problem da je 2010., ali već godinama „eksperimentalno“ gledamo HD  svaki put kad je neko veliko natjecanje i nikako da mu se makne taj prefiks. Koliko to “eksperimentalno” dugo traje možete se uvjeriti – OVDJE!

Slikovni rezultat za 4k vs hd

U međuvremenu, svijet napreduje pa tako sve više zemalja nudi sadržaje ultra visoke razlučivosti iliti UHD., a i u hrvatskim se trgovinama bez problema mogu kupiti 4K televizori. Netflix nam nudi takve sadržaje, Amazon također, a ni prosječni Youtube korisnik neće moći pobjeći od te rezolucije. HRT, međutim, ponovno „eksperimentalno“ uvodi HD.

Slikovni rezultat za HRT HD

Hvala na podcjenjivanju korisnika, uvijek me iznenadi do koje su razine to u stanju. Vrijedi to imati na umu kad krene SP u Rusiji, ali možda još i važnije – kad pogledate uplatnicu za plaćanje pretplate.

2 Comments

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.